Barbora Návojská Dvorská

Barbora Návojská Dvorská

Sopran

Barbora Dvorská (1993), študentka operného spevu Vysokej školy múzických umení v Bratislave pod vedením Mgr. art. Dagmar Podkamenskej- Bezačinskej, ArtD. Absolvovala ZUŠ Tibora Sládkoviča v Šuranoch (2009), v roku 2015 sa stala absolventkou Konzervatória v Bratislave (Mgr. art. Mária Repková).

V roku 2015, v rámci Operného štúdia na Konzervatóriu, stvárnila hlavnú postavu Paminy z opery Čarovná flauta. Pri príležitosti 95. výročia školy reprezentovala Konzervatórium na koncerte v Moyzesovej sieni. Ako členka Komornej opery Bratislava (2014-2015) debutovala v opere Brundibár, viacnásobne účinkovala na koncertoch a Galakoncertoch Komornej opery Bratislava, či na Bratislavských hudobných slávnostiach. V roku 2015 stvárnila postavu Neba v hudobnom diele Stabat Mater Giovanni Battistu Pergolesiho. V roku 2016 účinkovala ako sólistka v debutovom projekte The Hope, ktorý uviedol Visegrad Theater - Visegrad orchestral & choir studio. V rámci Operného štúdia na VŠMU stvárnila postavu Skokánka z opery Příhody lišky bystroušky, či postavu Mišky (Michal – čašník) z operety Čardášová princezná. Aktuálne sa pripravuje na stvárnenie postavy Besnej z opery Margita a Besná v debutovej opere Ľuboša Bernátha; tiež postavy Galantiny z opery Pampalugo e Galantina v spolupráci so súborom Musica Aeterna.

Na Súťaži študentov konzervatórií Slovenska získala III. miesto, zo súťaže Rudolfa Petráka v Žiline si odniesla čestné uznanie. Vo svojom repertoári má naštudované árie rôznych období a charakterov.